У Берліні взяли до уваги заяву Путіна про втягування НАТО у війну

У Берліні взяли до уваги заяву Путіна про втягування НАТО у війну

Укрінформ
У Німеччині не коментують заяви Путіна щодо можливості втягування НАТО у війну з Росією в разі дозволу Україні бити західною зброєю вглиб території РФ, а лише взяли її до уваги.

Про це сказав на брифінгу в пʼятницю речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми взагалі не коментуємо це. Ми маємо великий досвід з російським президентом і висловлюваннями, які він робить. Ми просто беремо їх до уваги», - сказав Гебештрайт.

Щодо дозволу Німеччини на удари України по російській території, то позиція Берліна не змінилась, сказав речник. Він зауважив при цьому, що зброя, яку Німеччина передавала і передає наразі Україні, на відміну від американських і британських ракет, «якісно не належить» до категорії, про яку точаться дискусії. Тобто - не є далекобійною. Найбільша дальність озброєнь, які ЗСУ отримали від ФРН, становить від 40 до 100 км.

У відповідь на запитання про можливість ухвалення рішення про передачу німецьких далекобійних ракет Taurus, Гебештрайт сказав, що канцлер не має наміру змінювати своє рішення.

Читайте також: Міністр оборони ФРН: Росія зможе напасти на країну НАТО за кілька років

Нагадаємо, Україна просить надати їй ракети Taurus радіусом дії до 500 км з травня минулого року. Багато політиків у ФРН підтримують цю ідею, однак канцлер Олаф Шольц виступає проти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-