Організація «Лікарі без кордонів» заявила про вихід із Росії

Організація «Лікарі без кордонів» заявила про вихід із Росії

Укрінформ
Гуманітарна медична організації «Лікарі без кордонів» (MSF) заявила у понеділок про припинення діяльності у Росії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі на сайті MSF.

«Через тридцять два роки після початку роботи в Росії «Лікарі без кордонів» були змушені припинити свою діяльність у цій країні», – йдеться у заяві організації.

У MSF пояснили, що серпні Міністерство юстиції РФ надіслало організації лист із рішенням про виключення філії некомерційної асоціації «Лікарі без кордонів» (Нідерланди) у Росії з реєстру філій та представництв іноземних неурядових організацій.

Читайте також: Президентка МКЧХ не згадала про Росію в заяві про загибель колег від обстрілу на Донеччині

У пресрелізі йдеться, що MSF працювала у Росії із 1992 року, втілюючи різні програми у Москві, Санкт-Петербурзі, Бєлгороді, Ростові-на-Дону,Чечні, Дагестані, а також у Кемеровській Архангельській та Івановській областях.

«Лікарі без кордонів» працюють по всьому світу, надаючи безкоштовну гуманітарну та невідкладну медичну допомогу населенню, яке постраждало від збройних конфліктів, голоду, епідемій, вимушеної міграції та стихійних лих у понад сімдесяти країнах світу.

Читайте також: Російське МВС оголосило у розшук гендиректора Transparency International Russia

Як повідомляв Укрінформ, 9 жовтня минулого року комунікаційна і технологічна Veon Ltd. заявила про вихід з Росії після її вторгнення в Україну у 2022 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-