У Грузії учасника акцій проти закону «про іноагентів» засудили до чотирьох років

У Грузії учасника акцій проти закону «про іноагентів» засудили до чотирьох років

Укрінформ
Тбіліський міський суд у понеділок засудив до чотирьох років у в’язниці учасника мітингів проти закону про «іноагентів» Георгія Шанідзе.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Civil Georgia.

Шанідзе був затриманий під час акції протесту проти закону «Про прозорість іноземного впливу». Спочатку Генеральна прокуратура висунула йому обвинувачення за ч.1 ст. 187 (за пошкодження камер спостереження), а пізніше за статтею 265 (незаконний посів, вирощування та культивування рослини, яка містить наркотичні речовини) Кримінального кодексу Грузії. Суд 28 липня відхилив клопотання активіста про звільнення під заставу.

16 вересня суд визнав його винним за обома звинуваченнями, засудивши Шанідзе до 4 років позбавлення волі.

Судове засідання проходило на тлі мітингу у підтримку Шанідзе біля будівлі суду. Під час анонсування акції прихильники обвинуваченого заявили, що він був обраний грузинською владою для залякування громадськості.

Читайте також: Конституційний суд Грузії завершив слухання щодо закону про «іноагентів»

«Георгій Шанідзе був обраний російською владою Грузії «найкращою жертвою» серед громадян, які борються проти російського закону, щоб залякати громадськість його зразковим, демонстративним покаранням, посилити почуття безнадійності та несправедливості та зміцнити свої позиції перед виборами», – йдеться у їхній заяві.

Як повідомляв Укрінформ, 12 квітня Тбіліський міський суд засудив учасника минулорічних акцій протесту проти законопроєкту «про іноагентів» 21-річного Лазаре Грігоріадіса до 9 років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-