Конституційний суд Грузії завершив слухання щодо закону про «іноагентів»

Конституційний суд Грузії завершив слухання щодо закону про «іноагентів»

Укрінформ
У неділю Конституційний суд Грузії завершив триденні слухання у справі закону «Про прозорість іноземного впливу» (закону про «іноагентів»).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sova.

Глава КС Мераб Турава пояснив за підсумками процесу, що «сторони будуть поінформовані про ухвалення судового акту» через кілька днів.

Судді мають вирішити, чи запускати судове діловодство за позовами проти закону про «іноагентів» і чи розпочинати розгляд справи по суті.

Окрім того, судді мають визначитися, чи призупиняти дію закону «Про прозорість іноземного впливу», який вже набув чинності, до завершення слухань та ухвалення остаточного рішення Конституційним судом.

До КС у Батумі було подано 4 позови проти аналога російського закону про «іноагентів», які розглядалися в період з 29 до 31 серпня.

Читайте також: Хакери Anonymous пригрозили владі Грузії масштабними кібератаками

Як повідомляв Укрінформ, 29 серпня Конституційний суд Грузії (КС) розпочав розгляд декількох позовів проти так званого закону про «іноагентів».

1 серпня у Грузії запрацював реєстр для реєстрації профінансованих з-за кордону неурядових організацій (НУО) та ЗМІ, створений на основі суперечливого закону про «іноагентів».

ЄС та США вважають, що грузинський закон покликаний «змусити замовкнути критичні голоси». На Заході вказують, що він неминуче негативно вплине на майбутні парламентські вибори в Грузії.

Фото: Newsgeorgia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-