У США заарештували росіянина за контрабанду технологій для безпілотників

У США заарештували росіянина за контрабанду технологій для безпілотників

Укрінформ
Громадянин РФ, який мешкає в місті Сарасота, штат Флорида, був заарештований за звинуваченням у контрабанді, відмиванні коштів та незаконному експорті до РФ технологій, які можуть бути використані для виробництва безпілотників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Міністерства юстиції США.

"Дениса Постового, громадянина РФ, який проживає в Сполучених Штатах, затримали за підозрою у змові з метою порушення Закону про реформу експортного контролю, вчиненні контрабанди, відмиванні грошей та шахрайстві", - йдеться у повідомленні.

В обвинувальному висновку зазначено, що після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну у 2022 році 44-річний Постовий закупив та незаконно експортував до РФ мікроелектронні компоненти військового призначення, які могли бути використані у виробництві безпілотників.

Підозрюваний робив це через мережу компаній, якими він володіє чи керує у РФ, Гонконгу та інших країнах, Постовий та особи у його мережі закуповували мікроелектроніку в американських дистриб'юторів та експортували її до РФ без необхідних ліцензій від Міністерства торгівлі США.

Компанії Постового WowCube HK Limited, JST Group Hong Kong, Jove HK Limited базувалися у Гонконгу та Vector Group у РФ. Зазначається, що Постовий неодноразово приховував та спотворював справжніх кінцевих користувачів та кінцеві пункти призначення мікроелектроніки, надаючи неправдиву інформацію в експортних документах. Він перевантажував товари, які зрештою призначалися для РФ, через проміжні пункти призначення, зокрема, Гонконг та Швейцарію, та отримував платежі у доларах США з іноземних банківських рахунків.

Його компанії переказували кошти на купівлю та відправку товарів через банківські рахунки у Гонконгу, РФ та інших країнах на банківські рахунки у Сполучених Штатах.

Читайте також: Нова Зеландія видасть США засновника найбільшого у світі файлообмінника Кіма Доткома

Як повідомлялося, громадянин РФ та Німеччини Артур Петров, якого було екстрадовано з Кіпру до США у справі про незаконне постачання до РФ американської мікроелектроніки військового призначення, постав перед федеральним судом на Мангеттені (Нью-Йорк).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-