Пекін пригрозив Італії скороченням інвестицій за підтримку розслідування ЄС щодо китайських електрокарів

Пекін пригрозив Італії скороченням інвестицій за підтримку розслідування ЄС щодо китайських електрокарів

Укрінформ
Міністр торгівлі КНР Ван Веньтао на зустрічі з міністром економічного розвитку Італії Адольфо Урсо в Римі заявив, що розслідування ЄС проти китайських виробників електромобілів серйозно впливає на плани компаній із КНР інвестувати в Італію.

Про це повідомили в торговому відомстві КНР, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Китай готовий сприяти взаємним інвестиціям між автомобільними компаніями двох країн. Однак розслідування ЄС щодо китайських електромобілів серйозно вплинуло на впевненість китайських автовиробників інвестувати в Італію», - сказав Ван.

Міністр висловив сподівання, що Європейська комісія відреагує на заклики «всіх сторін» і владнає економічні й торговельні розбіжності з Китаєм шляхом діалогу та консультацій.

Читайте також: США направлять до Пекіна делегацію для обговорення дешевого китайського експорту - WSJ

Італійський міністр, своєю чергою, зазначив, що Китай залишається важливим економічним і торговим партнером його країни, а розвиток відносин із КНР є стратегічним вибором Італії.

«Італія має рішуче бажання розширювати економічні й торговельні обміни з Китаєм і готова підтримувати практичну співпрацю малих і середніх підприємств в обох країнах. Італія не хоче ескалації торгових суперечок між Європою та Китаєм, які зашкодять інтересам усіх сторін», - цитує Урсо Мінторгівлі КНР.

Ван Веньтао здійснює поїздку Європою для обговорення антисубсидійної справи ЄС проти електромобілів китайського виробництва напередодні голосування щодо додаткових мит. На четвер запланована його зустріч із виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії та комісаром із торгівлі Валдісом Домбровскісом.

Читайте також: Президент Казахстану підтримав «мирний план» Китаю та Бразилії щодо війни в Україні

Італія у липні під час необов’язкового голосування в ЄС підтримала підвищені ввізні мита на китайські електрокари, проте минулого тижня Урсо сказав, що він очікує рішення торгової суперечки шляхом переговорів. Ця заява прозвучала на тлі зусиль Рима переконати китайських автовиробників відкрити заводи в Італії та збільшити випуск автомобілів у цій країні.

Як повідомляв Укрінформ, Пекін вважає запровадження Оттавою підвищених мит на китайські електромобілі неринковим протекціоністським кроком, який може зіпсувати торгово-економічні відносини Китаю і Канади.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-