У Франції бюро парламенту затвердило процедуру імпічменту Макрона

У Франції бюро парламенту затвердило процедуру імпічменту Макрона

Укрінформ
Бюро Національної асамблеї у вівторок підтримало прийнятність процедури відсторонення президента Еммануеля Макрона із посади. За проголосували 12 членів бюро, проти були десятеро.

Таким чином пропозиція щодо резолюції про імпічмент президента республіки отримала процедурний хід та буде передана на розгляд відповідного комітету, передає Укрінформ із посиланням на BFMTV.

«Чудові новини. Національна асамблея схвалила передачу до юридичної комісії резолюції про імпічмент. Відмова від рішення загального голосування не залишиться без наслідків для Макрона», - привітав своїх прихильників у соцмережі Х лідер ультралівої партії «La France insoumise» Жан-Люк Меланшон. Саме його політична сила ініціювала цю пропозицію.

"Зелене світло" процедурі дали депутати-соціалісти у бюро. Однак напередодні вони також оголосили, що надалі виступатимуть проти цього - як в юридичному комітеті, так і пізніше - на відкритому засіданні.

Згідно із процедурою, бюро Асамблеї тепер передасть документ на розгляд комітету із питань законодавства. Після висновку комітету асамблея має включити питання до порядку денного.

Читайте також: Трамп запропонував змінити Конституцію США в питанні оголошення імпічменту

І це лише перші кроки, оскільки у підсумку процедура відставки також потребує схвалення двома третинами парламентаріїв в обох палатах - Асамблеї та Сенаті. На думку оглядачів, усе це робить імпічмент Еммануеля Макрона дуже малоймовірним.

Як передавав Укрінформ, у Франції ультраліві зібрали понад 80 підписів під резолюцією про імпічмент Макрона.

Ультраліва партія "Нескорена Франція" оголосила, що зібрала вже понад 80 підписів депутатів під пропозицією резолюції про імпічмент глави держави Еммануеля Макрона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-