Іранські хакери надіслали вкрадену зі штабу Трампа інформацію у штаб Байдена - ФБР

Іранські хакери надіслали вкрадену зі штабу Трампа інформацію у штаб Байдена - ФБР

Укрінформ
Іранські хакери вкрали інформацію у співробітників виборчого штабу Дональда Трампа та надіслали її в штаб Джо Байдена.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN з посиланням на ФБР і розвідувальні служби США.

У спільній заяві Офісу директора Національної розвідки, ФБР і Агентства кібербезпеки і безпеки інфраструктури зазначається, що наприкінці червня і на початку липня іранські зловмисники «надіслали електронні листи особам, які на той час були пов'язані з кампанією президента Байдена, які містили уривок з викрадених непублічних матеріалів з кампанії колишнього президента Трампа».

Немає жодних ознак того, що штаб Байдена коли-небудь реагував на них, йдеться в заяві.

Крім того, повідомляється, що хакери, яких підтримує іранський уряд, цього літа викрали внутрішні документи передвиборчої кампанії Трампа і надсилали їх американським ЗМІ.

Представник кампанії віцепрезидента Камали Гарріс Морган Фінкельштейн заявив, що штаб співпрацював з відповідними правоохоронними органами відтоді, як стало відомо про викрадення.

«Ми не знаємо, чи будь-які матеріали надсилалися безпосередньо до кампанії; кілька осіб отримали на свої особисті електронні адреси повідомлення, схожі на спам або фішингову атаку», - сказав він.

У свою чергу Трамп під час мітингу в середу ввечері в Нью-Йорку бездоказово заявив, що Байден причетний до злому, незважаючи на заяву правоохоронних органів.

У заяві його штабу йдеться, що Гарріс і Байден «повинні зізнатися, чи використовували вони зламані матеріали», і стверджується, що це «ще один доказ того, що іранці активно втручаються у вибори», щоб допомогти кандидату від Демократичної партії.
 

Читайте також: Росія розповсюдила фейкові відео, що дискредитують Гарріс

За даними американської розвідки, поряд з Росією, Іран став однією з найбільш агресивних іноземних держав, які намагаються вплинути на президентські вибори в США у 2024 році. При цьому Іран використовує хакерські атаки та витоки інформації, які Росія використовувала для впливу на вибори в США у 2016 році.

Як повідомляв Укрінформ, компанії Microsoft у серпні заявила, що групи, пов’язані з владою Ірану, розпочали здійснювати кібероперації з метою впливу на президентські вибори у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-