КНДР заявила про випробування нової балістичної ракети із надвеликою боєголовкою

КНДР заявила про випробування нової балістичної ракети із надвеликою боєголовкою

Фото
Укрінформ
Північна Корея заявила, що 18 вересня успішно випробувала нову тактичну балістичну ракету «Хвасонпхо-11-Da-4.5» (Hwasongpho-11-Da-4.5), здатну нести надвелику боєголовку вагою 4,5 тонни.

Про це йдеться у повідомленні північнокорейського державного інформагентства KCNA, передає Укрінформ.

КНДР випробувала нову балістичну ракету із надвеликою боєголовкою / Фото: KCNA

Зазначається, що метою тестування «Хвасонпхо-11-Da-4.5», яке проводилося в середу ракетним управлінням КНДР, було перевірити точність ураження ракетою цілі на відстані 320 км і потужність вибуху її надвеликої бойової частини.

KCNA повідомляє про проведення того ж дня випробування ще однієї «стратегічної крилатої ракети зі значно покращеними характеристиками», проте не наводить її назви й не надає інших подробиць.

Зауважується, що керував випробуваннями ракет лідер Північної Кореї Кім Чен Ин, який залишився задоволений побаченим.

На фото, опублікованих KCNA, видно, як ракета вразила наземну ціль. Це чи не вперше КНДР оприлюднила світлини ракетних тестувань по цілях на суші, оскільки зазвичай запускає ракети у води біля свого східного чи західного узбережжя.

Надвелика боєголовка входить до списку новітньої зброї, яку у 2021 році на з’їзді правлячої в КНДР Трудової партії Кім пообіцяв розробити разом із військовим супутником і твердопаливними міжконтинентальними балістичними ракетами.

Читайте також: КНДР запустила у бік Південної Кореї чергову групу повітряних куль

Військові Південної Кореї вважають, що заявлена Пхеньяном дальність польоту ракети 320 км може не відповідати дійсності. За їх даними, ракета пролетіла близько 400 км перед ураженням цілі.

У Сеулі також нагадали, що подібні запуски Північною Кореєю балістичних ракет є порушенням низки резолюцій Ради Безпеки ООН, якими Пхеньяну заборонений розвиток програм виробництва ракетної зброї.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея у середу вранці здійснила запуск кількох балістичних ракет малої дальності у бік Японського моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-