Японська компанія Icom розслідує вибухи радіопристроїв зі своїм логотипом у Лівані

Японська компанія Icom розслідує вибухи радіопристроїв зі своїм логотипом у Лівані

Укрінформ
Японський виробник радіообладнання Icom Inc заявив у четвер, що розслідує повідомлення про те, що в Лівані вибухнули радіопристрої з його логотипом.

Про це повідомляє The New York Times, передає Укрінформ.

Ручні рації (пейджери), які використовуються бойовиками «Хезболли», вибухнули в середу на півдні Лівану. На фотографіях пристроїв, які вибухнули, видно етикетки з написами «Icom» і «made in Japan».

Компанія заявила, що постачала трансивери IC-V82 - модель, назву якої можна побачити на фото - на закордонні ринки, зокрема на Близький Схід, з 2004 по жовтень 2014 року та уже 10 років як припинила випуск цих пристроїв.

В Icom додали, що на ринка багато підроблених трансиверів IC-V82 і «майже всі» ручні рації, доступні для купівлі, є підробленими. Автентична продукція має голограмну етикетку з написом «Icom» і «genuine», повідомляє компанія.

Підроблені версії радіостанцій можуть загорітися або вибухнути через несправність акумулятора, зазначили в Icom. Багато з них мають маркування «made in China», повідомляє Icom, додавши, що всі її радіоприймачі виробляються на заводах в Японії.

Як зазначає медіаресурс, щонайменше два продавці на китайському ринку електронної комерції Taobao продавали в четвер рації Icom IC-V82, за їхніми словами, по $32 за штуку і $34 за штуку. Три продавці продавали рації Icom на іншій китайській платформі електронної комерції, JD.com, за в $35, $55 і $104.

Поки незрозуміло, де «Хезболла» придбала ці пристрої.

Читайте також: Як Ізраїль провів унікальну операцію проти «Хезболли»

Як повідомляв Укрінформ, у Лівані два дні поспіль – у вівторок і в середу – одночасно по всій країні вибухнули пейджери, які використовували члени «Хезболли». В перший день поранення отримали 2750 людей, у другий - 450.

Ізраїль офіційно не підтвердив свою причетність, але Reuters повідомляє, що за масштабним підривом стоїть ізраїльська спеціальна служба "Моссад". Операція готувалася тривалий час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-