Новий генеральний секретар Ради Європи: Підтримка України буде нашим пріоритетом

Новий генеральний секретар Ради Європи: Підтримка України буде нашим пріоритетом

Укрінформ
Новий генеральний секретар Ради Європи Ален Берсе, мандат якого на цій посаді розпочався напередодні, заявив, що пріоритетом його роботи буде підтримка України.

Про це він сказав, виступаючи перед заступниками міністрів, передає Укрінформ із посиланням на сайт Ради Європи.

"Першим серед них (пріоритетів – ред.) є, звичайно, потреба підтримати нашу державу-члена - Україну. Україна бореться за своє демократичне майбутнє в умовах агресивної війни Російської Федерації. Підтримка цієї країни залишатиметься нашим пріоритетом номер один", - заявив швейцарський політик.

Він також підкреслив важливість поточної роботи Організації, яка, попри безліч викликів, відіграє центральну роль у забезпеченні рівності та гідності кожної людини, базуючись на верховенстві прав людини, демократії та права.

«Під час мого мандату я працюватиму з вами, невтомно, з пристрастю та відданістю, щоб забезпечити майбутнє, в якому кожен європеєць зможе жити в умовах свободи, яка приходить разом з демократичною безпекою», - сказав Берсе.

Читайте також: Сибіга обговорив із генсеком Ради Європи українську Формулу миру

Як повідомляв Укрінформ, генеральним секретарем Ради Європи став колишній президент Швейцарської Конфедерації Ален Берсе. У другому турі голосування на літній сесії ПАРЄ в Страсбурзі за нього віддали 114 голосів.

Берсе очолюватиме Раду Європи наступні 5 років, його попередницею була хорватська політикиня Марія Пейчинович Бурич.

Фото: coe.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-