Шанхай накрив потужний тайфун - евакуювали понад 110 тисяч людей, зупинилися поїзди і пороми

Шанхай накрив потужний тайфун - евакуювали понад 110 тисяч людей, зупинилися поїзди і пороми

Укрінформ
У фінансовому центрі Китаю місті Шанхай через тайфун «Пуласан» (Pulasan), який у п’ятницю приніс у мегаполіс екстремальні зливи, з небезпечних районів евакуювали 112 тисяч людей.

Про це повідомляє People's Daily, передає Укрінформ.

Аби запобігти жертвам та мінімізувати матеріальні збитки міська влада розпорядилась повернути до портів 649 суден, які перебували в морі, та призупинити рух 54-х потягів і 26-ти поромів.

За даними синоптиків, дощ у Шанхаї почав посилюватися з 2 години ночі п’ятниці й до 9-ї ранку середня кількість опадів у місті досягла 73,3 мм, а 151 метеостанція з 614 діючих у місті зафіксувала сильні або екстремальні рівні опадів.

Читайте також: Кількість жертв тайфуну у Мʼянмі зросла до 226

Так, дані станцій у двох районах міста показали понад 300 мм опадів протягом шести годин, побивши історичні рекорди для цих місць із початку метеорологічних спостережень.

«Пуласан», 14-й за рахунком тайфун цього року, накрив Шанхай увечері четверга, через два дні після 13-го тайфуну Бебінка (Bebinca), який у понеділок обрушився на місто і вважається найсильнішим тайфуном у мегаполісі за останні 75 років.

Як повідомляв Укрінформ, на півночі В’єтнаму кількість жертв тайфуну «Ягі» зросла до більш як 290 людей.

Фото: CGTN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-