Румунія прискорить закупівлю боєприпасів на тлі війни Росії проти України

Румунія прискорить закупівлю боєприпасів на тлі війни Росії проти України

Укрінформ
Румунія прискорить закупівлю боєприпасів у відповідь на триваючу агресію Росії проти України.

Таке рішення 19 вересня ухвалила Вища рада національної оборони (CSAT) під головуванням президента Клауса Йоханніса, повідомляє Euractive, передає Укрінформ.

Рада підкреслила, що агресивна позиція Росії призвела до змін у регіональній безпеці, які вимагають переоцінки, зміни пріоритетів і реконфігурації програм військових закупівель.

Згідно із заявою CSAT, ці зміни спрямовані на зміцнення оборонних можливостей Румунії для протидії новим загрозам, вони включають «збільшення обсягів закупівлі боєприпасів і поступове нарощування стратегічних резервів».

Рада підкреслила необхідність для Румунії розвивати свій внутрішній промисловий потенціал з виробництва сучасної військової техніки, підтримувати в робочому стані наявну техніку, і забезпечувати безпеку ланцюга поставок. Вона також підкреслила необхідність «виробництва і розробки нового обладнання для посилення військового потенціалу під час криз або у воєнний час».

На засіданні також розглядалися останні події російської агресії у регіоні, зокрема нещодавні ескалації, які є «кричущими порушеннями міжнародного права».

Читайте також: У Румунії президент ініціював створення навчального центру для українських морпіхів

«Було оцінено їхній вплив на регіональну безпеку в Чорному морі, що має значні наслідки як для Європи, так і для євроатлантичного регіону. Були обговорені додаткові заходи стримування і контрзаходи для реалізації на національному рівні і за підтримки союзників по НАТО», - йдеться в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Румунії Анджел Тилвар заявив у середу, що НАТО має вжити «потужних скоординованих» заходів у відповідь на інциденти, коли російські ракети або безпілотники, випущені по Україні, потрапляють у повітряний простір країн альянсу.

Фото: Dominika Zarzycka/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-