Росію не запросять на річницю визволення Аушвіца

Росію не запросять на річницю визволення Аушвіца

Укрінформ
Директор музею Аушвіц-Біркенау Пьотр Цивінський заявив, що представників Росії не будуть запрошувати на заходи з нагоди 80-ї річниці визволення концтабору в Освенцімі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Музею.

«Це річниця визволення. Ми пам’ятаємо жертв, але ми також святкуємо свободу. Важко уявити присутність Росії, яка явно не розуміє цінності свободи. Її присутність була б цинічною. Я хотів би, щоб колись це знову стало можливим, але давайте серйозно — це точно не станеться в найближчі чотири місяці», - сказав Цивінський.

Зазначається, що 27 січня 2025 року відзначатиметься 80-я річниця визволення німецького нацистського концентраційного табору смерті «Аушвіц-Біркенау» в Освенцімі.

«26 та 27 січня 2025 року Музей буде закритий для відвідувачів. Проте для тих, хто бажає вшанувати цю особливу річницю, на місці Меморіалу 27 січня буде підготовлено спеціальний відкритий сектор», - додали у Музеї.

Читайте також: Дуда прирівняв Катинь до Бучі у 85-річчя сталінської агресії проти Польщі

Як відомо, гітлерівський концтабір «Aушвіц-Біркенау» в Освенцімі (Польща) діяв з травня 1940 до січня 1945 року. За цей період там було знищено не менше 1,1 млн людей. Переважно це були євреї з різних країн Європи, а також поляки, роми, радянські в'язні, представники інших національностей. Концтабір був звільнений Червоною армією 27 січня 1945 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-