Консерватори Німеччини затвердили Мерца кандидатом у канцлери

Консерватори Німеччини затвердили Мерца кандидатом у канцлери

Укрінформ
Керівництво обох консервативних партій Німеччини – Християнсько-демократичного союзу (ХДС) та Християнсько-соціального союзу (ХСС) – офіційно погодили кандидатуру лідера ХДС Фрідріха Мерца на посаду канцлера на майбутніх парламентських виборах.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ZDF.

"Керівництво ХДС та ХСС офіційно обрали Фрідріха Мерца кандидатом на посаду канцлера від союзу. Правління обох партій-сестер одноголосно затвердило кандидатуру лідера ХДС", - йдеться у повідомленні.

Зі свого боку Мерц заявив, що приймає завдання "з великим смиренням" і з нетерпінням чекає початку виборчої кампанії на виборах до Бундестагу, які пройдуть через рік.

Сьогоднішнє спільне висунення Мерца кандидатом на посаду канцлера від ХДС/ХСС було більше формальною процедурою після того, як минулого тижня головний конкурент Мерца, очільник ХСС і прем’єр-міністр Баварії Маркус Зедер заявив про підтримку кандидатури Мерца.

Читайте також: На виборах у Бранденбурзі соціал-демократи з мінімальним відривом перемогли правих радикалів

Як повідомляв Укрінформ, більшість опитувань протягом останніх років показували перевагу популярності Зедера серед виборців. У 2021 році не в останню чергу розбрат навколо "питання канцлера" призвів до того, що консерватори поступилися на парламентських виборах своїм основним конкурентам, СДПН, і втратили роль лідера, яким були до того 16 років (канцлерства Ангели Меркель).

Наступні вибори в Бундестаг відбудуться 28 вересня 2025 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-