Китай на Саміті майбутнього закликав відмовитися від «закону джунглів»

Китай на Саміті майбутнього закликав відмовитися від «закону джунглів»

Укрінформ
Китай на Саміті майбутнього закликав зміцнити авторитет міжнародного права та відмовитися від «закону джунглів», де сильні залякують слабких. Великим країнам запропонував бути прикладом у цьому процесі та стати «якорями миру».

Про це міністр закордонних справ Китаю Ван Ї сказав на Саміті майбутнього у Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам потрібно зміцнити верховенство міжнародного права, відмовитися від закону джунглів, де сильні залякують слабких, протистояти актам гегемонізму, таким як односторонні санкції, захищати законні права та інтереси країн, що розвиваються. Нам потрібно будувати краще майбутнє», - сказав міністр закордонних справ Китаю.

За його словами, країни повинні підтримувати бачення спільної, всеосяжної, кооперативної та сталої безпеки, вирішення суперечок шляхом діалогу, розв’язання розбіжностей шляхом консультацій та підвищення безпеки шляхом співпраці.

«Особливо, великі країни повинні подавати приклад. Вони повинні розірвати геополітичні кола, прагнучи до вищого блага, підніматися вище, блокувати конфронтацію, і служити пропелерами світової солідарності та якорями міжнародного миру», - сказав китайський міністр.

Ван Ї наголосив на тому, що Китай підтримує ООН як «основний канал в управлінні штучним інтелектом», і запропонує план дій з розбудови потенціалу ШІ для загального блага.

Читайте також: Система ООН потребує рішучих дій з реформування – прем’єр Люксембургу

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді на Саміті майбутнього заявив про нагальну потребу провести реформи усіх глобальних інститутів, щоби забезпечити мир і процвітання у світі.

Фото ілюстративне: globaltimes.cn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-