Кремль демонструє, що не зацікавлений у мирних переговорах - ISW

Кремль демонструє, що не зацікавлений у мирних переговорах - ISW

Укрінформ
Кремль продовжує публічно сигналізувати про свою незацікавленість у будь-якому мирному врегулюванні війни, окрім повної капітуляції українського уряду та знищення української держави.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Аналітики зазначили, що Президент Володимир Зеленський підтвердив інформацію про те, що Україна запросила Росію взяти участь у другому мирному саміті, але Кремль не продемонстрував «жодної зацікавленості в участі в цьому заході». Зеленський також зауважив в інтерв'ю New Yorker 22 вересня, що Росія «не зацікавлена в завершенні війни на будь-яких розумних умовах і імітує зацікавленість у переговорах».

Сам же речник Кремля Дмитро Пєсков, зокрема, заявив 22 вересня, що «немає альтернативи» російській перемозі в Україні, підтвердивши небажання Росії вести переговори на інших умовах, окрім капітуляції України, зазначали у звіті. Пєсков також назвав НАТО і Захід «колективним ворогом». Речник МЗС Росії Марія Захарова нещодавно заявила, що Росія не братиме участі у другому українському мирному саміті або в будь-яких «подібних самітах».

Читайте також: Путін заплутується у власних дискредитованих червоних лініях - Atlantic Council

«ISW продовжує вважати, що Кремль не зацікавлений у добросовісних мирних переговорах з Україною, і що Кремль буде використовувати поняття «мирних планів» і «переговорів» лише для того, щоб спонукати Захід тиснути на Україну, щоб вона пішла на поступки щодо свого суверенітету і територіальної цілісності», - резюмують аналітики.

Як повідомляв Укрінформ, Росія заявила, що не братиме участі у другому Саміті миру.

Сам же Зеленський напередодні заявляв, що погодився на участь Росії у другому Саміті миру через те, що на цьому наполягали головні союзники України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-