Президент Чехії на прикладі Росії пояснив, чому назріла реформа Радбезу ООН

Президент Чехії на прикладі Росії пояснив, чому назріла реформа Радбезу ООН

Укрінформ
Членство в Раді Безпеки ООН не дає карт-бланш для погроз та атак на інші країни, як це робить Росія, тому важливо провести реформу Радбезу Організації Об’єднаних Націй.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив президент Чехії Петр Павел у виступі на пленарному засіданні Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

"З огляду на несправедливу і неспровоковану війну Росії проти України ми повинні усвідомити, що членство в Раді Безпеки не є карт-бланшем. Ніхто не має права зловживати владою і залякувати інших членів міжнародної спільноти, не будучи за це потім покараним", - сказав він.

Павел наголосив, що "всебічна реформа Ради Безпеки ООН вже давно назріла". "Необхідно зробити Раду більш ефективною, інклюзивною, підзвітною та такою, що краще відображає сучасні реалії, посилюючи голос недостатньо представлених регіонів", - додав чеський президент.

Читайте також: Блінкен про реформу ООН: маємо жити в сучасному світі, а не в реаліях 1945 року

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна асамблея ООН 22 вересня схвалила головний документ Саміту майбутнього, попри спротив Росії, представник якої намагався внести свої поправки, погрожуючи відмовою підтримати консенсусний документ.

Читайте також: Гутерреш закликав до реформи Радбезу ООН

42-сторінковий Пакт заради майбутнього містить перелік намірів країн щодо розв’язання глобальних проблем – від воєнних конфліктів і зміни клімату до штучного інтелекту й реформування ООН і глобальних інституцій.

Фото: x.com/prezidentpave

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-