Трамп зустрівся за вечерею з прем'єром Великої Британії

Трамп зустрівся за вечерею з прем'єром Великої Британії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер провів двогодинну вечерю з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом, що стало першою особистою зустріччю між ними.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

"Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер провів двогодинну вечерю з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом під час першої особистої зустрічі між ними", - йдеться у повідомленні.

Двоє політиків обідали у будівлі Trump Tower у Нью-Йорку в четвер увечері після того, як Стармер виступив із промовою на Генеральній асамблеї ООН.

Вони обговорили "давню дружбу між Сполученим Королівством та Сполученими Штатами та важливість продовження розвитку міцного та тривалого партнерства між нашими двома країнами", повідомили в уряді Сполученого Королівства.

Після завершення зустрічі Стармер поїхав до аеропорту, щоб повернутися до Британії.

Британський прем'єр-міністр не зміг призначити час зустрічі з конкуренткою Трампа на виборах від Демократичної партії Камалою Гарріс. Той факт, що він був готовий зустрітися з одним кандидатом, а не з іншим — неортодоксальний підхід, що свідчить про прагнення нового британського уряду привернути на свій бік можливого наступного господаря Овального кабінету.

Як зазначається, британська Лейбористська партія перебуває "в режимі наступу" після того, як її високопосадовці критикували Трампа у минулому.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі, який також був присутній на зустрічі у Trump Tower, якось назвав республіканця "соціопатом, який ненавидить жінок і симпатизує неонацистам".

І лише цього тижня міністр прикордонної безпеки Анджела Ігл заявила, що Трамп заохочував расистські заворушення у Британії своєю антиімміграційною риторикою.

Читайте також: Трамп заявив, що зустрінеться із Зеленським у п’ятницю

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський обговорив у середу з прем’єром Великої Британії Кіром Стармером деталі посилення України.

Фото: Michael M. Santiago/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-