У Кишиневі за вказівкою з Москви облили урядові будівлі синьою і жовтою фарбами

У Кишиневі за вказівкою з Москви облили урядові будівлі синьою і жовтою фарбами

Відео
Укрінформ
У ніч на п’ятницю у Кишиневі кілька невідомих осіб облили синьою і жовтою фарбами будівлі уряду та Міністерства праці. Поліція затримала двох підозрюваних, які зізналися, що отримали інструкції у Москві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

Інциденти трапилися вночі з різницею у пів години. На оприлюдненому відео видно, як підозрювані обливають урядові будівлі синьою і жовтою фарбами.

Поліція затримала двох підозрюваних віком 21 та 20 років. Під час допиту у відділку поліції затримані розповіли, що вони входили до групи із двадцяти молодих людей, найнятих для вандалізму щодо державних установ Молдови з метою дестабілізації. За словами затриманих, лише за акти вандалізму біля будівлі уряду їм заплатили 5 тисяч євро.

Один із підозрюваних заявив, що він також був відповідальним за пошук молодих людей для подальшого інструктування у Москві щодо акцій, які планують у Молдові. За його словами, за це їм платили по 500 євро на місяць.

У поліції поінформували, що 20 людей вирушили до Москви літаком із пересадкою у Стамбулі, де їх зустрів громадянин РФ і поселив у готелі. Згодом на полігоні під Москвою їх вчили, як організовувати протести у Кишиневі, дестабілізувати ситуацію під час цих демонстрацій, як охороняти провокатора тощо. Крім цього, їм видали гроші та телефони для зв’язку.

Пізніше, із пересадкою в Анталії, вони повернулись до Молдови, придбали фарбу, рукавички, кросівки і сумки, а після скоєння актів вандалізму опублікували відео своїх дій у соцмережі Telegram як доказ виконаної роботи.

Поліція уже ідентифікувала 13 із 20 людей, які їздили на «навчання» до Москви, включно із 26-річним чоловіком, відповідальним за вербування молодих людей для поїздки у РФ.

Читайте також: Посольство Литви у Москві облили червоною фарбою

Зазначається, що сьогодні правоохоронці провели обшуки у будинках чотирьох людей та вилучили кілька банок фарби, рукавички, банківські картки, документи, що підтверджують їх поїздки до Росії, а також інші предмети, які можуть стати доказом у кримінальній справі.

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня прокуратура з питань боротьби з організованою злочинністю та в особливих справах Молдови підтвердила затримання двох людей, серед яких співробітник парламенту, за підозрою у державній зраді на користь Росії.

Фото: newsmaker.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-