У США - понад 40 жертв та мільйони знеструмлених після урагану «Гелен»

У США - понад 40 жертв та мільйони знеструмлених після урагану «Гелен»

Укрінформ
Ураган «Гелен» призвів до загибелі 44 людей і завдав руйнувань на мільярди доларів на значній території південного сходу США, а понад 3 млн людей залишилися без електроенергії.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ. 

Серед загиблих під час урагану - троє пожежників, жінка та її одномісячні двійнята, а також 89-річна жінка, на будинок якої впало дерево. Ще чотири людини дістали важкі поранення.

Західна частина Північної Кароліни була фактично відрізана від іншої території країни внаслідок зсувів і повеней, через які було закрито дороги. А в сільському окрузі Юнікой у Східному Теннессі десятки пацієнтів і персонал гелікоптер евакуював з даху лікарні, яка була оточена водою через розлив річки.

За 48 годин в Атланті випали рекордні 28,24 см опадів - найбільше за дводенний період з моменту початку спостережень у 1878 році, повідомив державний кліматологічний офіс штату Джорджія. Деякі райони були настільки сильно затоплені, що над водою виднілися лише дахи автомобілів.

Агентство Moody's Analytics заявило, що збитки від урагану можуть становити від 15 до 26 млрд дол.

Читайте також: Супертайфун «Ягі» накрив північ В'єтнаму, десятки тисяч людей евакуйовані

Пізно ввечері в четвер ураган 4-ї категорії «Гелен» обрушився на Флориду, принісши вітер зі швидкістю 225 км/год, а потім швидко просунувся через Джорджію, Кароліну і Теннессі, вириваючи з корінням дерева та руйнуючи будинки. 

Як повідомляв Укрінформ, у США триває сезон ураганів, який припадає здебільшого на кінець літа – середину осені.

Фото: Erik S Lesser/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-