Генсек ООН стурбований ескалацією на Близькому Сході після ліквідації ватажка «Хезболли»

Генсек ООН стурбований ескалацією на Близькому Сході після ліквідації ватажка «Хезболли»

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш висловив «глибоку стурбованість» у звʼязку з ізраїльським обстрілом столиці Лівану Бейрута, в результаті якого було ліквідовано ватажка «Хезболли» Хасана Насраллу.

Як передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку, про це повідомив журналістам у суботу речник Генсека ООН Стефан Дюжаррік.

«Нинішній цикл насильства має бути зупинений негайно, і всі сторони повинні відступити від краю прірви, - процитував Дюжаррік Генсека Антоніу Гутерреша. - Народ Лівану, народ Ізраїлю, а також весь регіон не можуть дозволити собі тотальну війну».

Генсек нагадав про необхідність дотримання сторонами резолюції Ради Безпеки ООН від 2006 року, яка закликає до припинення бойових дій між Ізраїлем і «Хезболлою», виведення ізраїльських військ і створення демілітаризованої зони.

Читайте також: Байден назвав справедливою ліквідацію лідера «Хезболли»

Ескалація воєнних дій між ізраїльськими військами і «Хезболлою» відбувається вздовж лінії розмежування на півдні Лівану, що патрулюється ООН і відома як «блакитна лінія».

Як повідомляв Укрінформ, ліванське шиїтське угрупування «Хезболла» в суботу підтвердило смерть свого ватажка Насралли.

Увечері в пʼятницю військово-повітряні сили Ізраїлю завдали удару по головному штабу «Хезболли» у Бейруті. Глава Пентагону Ллойд Остін публічно попереджав, що повномасштабна війна між «Хезболлою» та Ізраїлем буде руйнівною для обох сторін, і в п'ятницю знову закликав до дипломатії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-