Наомі Кемпбелл заборонили керувати благодійністю у Британії

Наомі Кемпбелл заборонили керувати благодійністю у Британії

Укрінформ
Колишній супермоделі Наомі Кемпбелл Комісія з питань благодійності у Великій Британії заборонила керувати доброчинною діяльністю протягом пʼяти років, але вона має намір оскаржити це рішення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CBS News.

Британський наглядовий орган виявив «численні випадки неправомірного поводження» в діяльності її організації Fashion for Relief. Ідеться, зокрема, про використання благодійних коштів на оплату перебування Кемпбелл в п'ятизірковому готелі на півдні Франції, спа-процедур і обслуговування в номерах.

Проте 54-річна ексмодель назвала висновки слідства «глибоко помилковими», зазначивши, що доручила новим радникам розслідувати ситуацію в благодійному фонді.

«Передусім я усвідомлюю, що, будучи обличчям Fashion for Relief, несу повну відповідальність за її діяльність, - вказала вона у своїй заяві. - На жаль, я не брала участі в повсякденній діяльності організації й довірила юридичне й оперативне управління іншим».

Оприлюднені в четвер матеріали показали, що в період з квітня 2016 року по липень 2022 року лише 8,5% загальних витрат Fashion for Relief пішло на гранти благодійним організаціям.

Проте Кемпбелл зазначила, що «ніколи не отримувала гонорар за участь у Fashion for Relief і не виставляла рахунки організації за особисті витрати».

Читайте також: Італійський суд зобов'язав журналістку заплатити €5 тисяч компенсації Мелоні за цькування

Благодійна організація Кемпбелл, яку вона заснувала у 2005 році, провела низку успішних заходів зі збору коштів на благодійність у Лондоні та Каннах. Серед проєктів - підтримка дітей-біженців, допомога жертвам лихоманки Ебола та японського землетрусу й цунамі 2011 року.

Кемпбелл сказала, що розглядає всі варіанти відстоювання своїх прав, у тому числі й можливість подачі апеляції.

Як повідомляв Укрінформ, Наомі Кемпбелл у свої 50 років вперше стала мамою.

Фото: GettyImages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-