Байден оголосив найбільший в історії пакет військової допомоги Тайваню на $567 мільйонів

Байден оголосив найбільший в історії пакет військової допомоги Тайваню на $567 мільйонів

Укрінформ
Президент США Джо Байден розпорядився виділити $567 млн ​​на постачання озброєнь та військових послуг Тайваню, що є найбільшим в історії пакетом військової допомоги острову від Сполучених Штатів. 

Про це йдеться у спеціальній заяві Байдена, передає Укрінформ із посиланням на Білий дім. 

«Владою, наданою мені як президенту конституцією та законами Сполучених Штатів… я доручаю держсекретарю… розпорядитися про виділення до $567 млн ​​на оборонну продукцію та послуги Міністерства оборони США, а також на навчання та військову підготовку для надання допомоги Тайваню», - ідеться в підписаному американським лідером документі.

Тайванське інформагентство CNA пише, що цей пакет є найбільшим в історії пакетом військової допомоги Тайваню від Сполучених Штатів.

Хоча в заяві не міститься конкретних деталей про вміст оголошеного пакета, CNA нагадує, що раніше американські ЗМІ писали про плани адміністрації Байдена надати фінансування на бойову підготовку тайванських військових, їх забезпечення необхідним спорядженням, постачання острову протитанкової зброї та систем ППО і розвідки.

Очікується, що останній пакет також включатиме різного роду безпілотники, які є ключовими для стратегії США і Тайваню із захисту острова від значно переважаючої за чисельністю особового складу й кількістю озброєння армії Китаю.

Читайте також: Пекін звинуватив Тайвань в організації кібератак і спробах дискредитації уряду Китаю

Зазначається, що наразі Пентагон працює над наступним пакетом допомоги для Тайваню і адміністрація Байдена планує завершити його підготовку до закінчення терміну повноважень чинного глави Білого дому в січні наступного року.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Міністерство оборони Тайваню заявило про 43 бойових літаки та вісім кораблів Народно-визвольної армії Китаю, які здійснювали патрулювання і маневри навколо острова.

Фото: Nathan Howard/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-