Боррель скликає надзвичайну зустріч глав МЗС Євросоюзу через ситуацію у Лівані

Боррель скликає надзвичайну зустріч глав МЗС Євросоюзу через ситуацію у Лівані

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель 30 вересня проведе надзвичайну неформальну зустріч міністрів закордонних справ країн-членів для обговорення загострення ситуації в Лівані.

Про це в понеділок у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Сьогодні, у зв’язку із загостренням ситуації у Лівані, високий представник ЄС вирішив скликати надзвичайну неформальну зустріч міністрів закордонних справ ЄС. Вона буде проведена у форматі відеоконференції та розпочнеться близько п’ятої вечора, із одним лише пунктом порядку денного - це буде обговорення розвитку подій в Лівані», - сказав речник. 

Він нагадав, що ЄС уже висловив чітку позицію щодо ситуації в Лівані минулого тижня, під час неформальної зустрічі європейських міністрів у кулуарах Генеральної Асамблеї ООН, а також у спільній заяві США, Франції та інших впливових країн та за участі ЄС із цього приводу. Тоді країни Євросоюзу засудили загибель мирного населення та закликали сторони до негайного припинення вогню.

Читайте також: США не рекомендують Ізраїлю розпочинати наземну операцію у Лівані - WP

Стано наголосив, що всі рішення у сфері зовнішньої політики ЄС приймаються країнами-членами. Під час неформальної зустрічі, що відбудеться сьогодні, керівники зовнішньополітичних відомств країн Євросоюзу зможуть обмінятися поглядами щодо шляхів реагування на події в Лівані та зважити наступні кроки, включаючи уточнення подальших відносин з Ліваном, з Ізраїлем та іншими партнерами в рамках міжнародного співтовариства. 

Як повідомляв Укрінформ, ситуація в Лівані загострилася минулого тижня після того, як Ізраїль заявив, що вступає в «нову фазу» свого конфлікту з "Хезболлою". Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант оголосив, що ЦАХАЛ зосереджує ресурси на північному фронті, поблизу кордону з Ліваном. Перед цим, у 20-х числах вересня, "Хезболла" та Ізраїль обмінялись авіаударами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-