Кораблі Росії та Китаю помітили поблизу північного узбережжя США

Кораблі Росії та Китаю помітили поблизу північного узбережжя США

Укрінформ
Берегова охорона США учора повідомила, що помітила два російські та два китайські кораблі, які пропливали у Беринговому морі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Берегової охорони США.

"Берегова охорона США виявила чотири судна прикордонної служби РФ та берегової охорони Китаю, які здійснювали спільне патрулювання у Беринговому морі в суботу", - йдеться у повідомленні.

Під час звичайного патрулювання морського кордону між Сполученими Штатами та РФ в Беринговому морі екіпаж літака HC-130J Super Hercules з авіабази берегової охорони Кадьяк помітив два кораблі російської прикордонної служби та два кораблі берегової охорони Китаю приблизно в 440 милях на південний захід від острова Святого Лаврентія.

Зазначається, що кораблі йшли транзитним строєм у північно-східному напрямку, залишаючись приблизно в п’яти милях у виключній економічній зоні РФ. Це було найпівнічніше місце, де берегова охорона США спостерігала судна китайської берегової охорони.

Читайте також: Китай уперше за два роки не направив до Тайваню військових патрулів

"Ця нещодавня діяльність демонструє підвищений інтерес до Арктики з боку наших стратегічних конкурентів", — заявила командувачка 17-го округу берегової охорони Меган Дін.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня катер берегової охорони США, який здійснював звичайне патрулювання навколо Алеутських островів Аляски, виявив російський корабель у міжнародних водах, але в межах виключної економічної зони США.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-