Росія хоче змусити Захід не підтримувати Україну у військовому плані - DGAP

Росія хоче змусити Захід не підтримувати Україну у військовому плані - DGAP

Укрінформ
Росія хоче змусити країни Заходу, поширюючи страх, агресуючи, безкарно порушуючи “червоні лінії”, припинити військову підтримку України. При цьому можливість застосування Росією ядерної зброї наразі не є ймовірною.

Таку думку висловив віцепрезидент Німецького товариства зовнішньої політики (DGAP) Рольф Нікель на панелі “Чи здатна Європа створити надійне ядерне стримування?” в межах Варшавського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Передусім про загрозу. Росія хоче змусити весь Захід не підтримувати Україну у військовому плані. Це про поширення страху, і це безрозсудна і дуже, дуже агресивна поведінка, яка виходить далеко за рамки того, що ми бачили під час першої “холодної війни” з Радянським Союзом. Росія вже перейшла багато “червоних ліній” без жодної на це реакції”, - сказав Нікель.

Ядерні “сигнали” Росії він вважає не вартими уваги, оскільки Росія не готова здійснити ядерну агресію проти України і, тим більше, проти НАТО з кількох причин.

“По-перше, Росія думає, що й так виграє в Україні й немає сенсу використовувати ядерну зброю. По-друге, наслідки, зокрема американська відплата, будуть масштабними та катастрофічними. І по-третє, що також важливо для Росії, Китай вже висловив занепокоєння позицією Росії з цього приводу”, - сказав Нікель.

Читайте також: Заступник Умєрова на Варшавському безпековому форумі: Без членства України в НАТО не буде сталого миру

Стосовно Німеччини, політик вважає за доцільне зробити більше у довгостроковій перспективі, щоб “протистояти стратегічній або субстратегічній загрозі з боку російської ядерної зброї”, оскільки у Калінінграді розміщені ракети, що можуть досягти Берліна за п'ять хвилин.

Як повідомляв Укрінформ, експерти Кільського інституту світової економіки дійшли висновку, що після десятиліть скорочення збройних сил і військового бюджету, нинішні витрати Німеччини на оборону вкрай недостатні для відповіді на новий стратегічний виклик, поставлений Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-