Потужний тайфун паралізував Тайвань - закрили держустанови, скасували сотні авіарейсів

Потужний тайфун паралізував Тайвань - закрили держустанови, скасували сотні авіарейсів

Укрінформ
На Тайвані через потужний тайфун «Кратон» у середу було оголошено вихідний день, скасовані всі авіарейси, закрито школи, офіси та фінансові ринки. В столичному регіоні Тайбеї неробочим оголошено і четвер, 3 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За даними тайванської влади, у зв’язку з високими ризиками спричинених тайфуном «Кратон» природних катаклізмів усі міста й округи острова оголосили середу 2 жовтня вихідним днем, закрили фінансові ринки, повністю скасували внутрішні та 246 міжнародних авіарейсів. Із небезпечних районів на півдні та сході Тайваню евакуювали більше 10 тисяч людей.

Міська влада тайванської столиці Тайбея і столичного регіону, де загалом проживає понад 7 мільйони жителів, оголосила вихідним і четвер, тому всі урядові установи й заклади та головні тайванські фінансові ринки залишаться закритими другий день поспіль.

Інформація про постраждалих та завдані стихією збитки наразі не повідомляється.

Міністерство оборони Тайваню заявило, що перевело в підвищену бойову готовність до реагування на надзвичайні ситуації природного характеру більше 38 тисяч військових.

Високошвидкісні залізниці, головний вид транспорту на острові, продовжують функціонувати, однак істотно скоротили маршрути руху.

Читайте також: Шанхай накрив потужний тайфун - евакуювали понад 110 тисяч людей, зупинилися поїзди і пороми

Водночас, найбільший у світі виробник мікросхем і головний постачальник Apple та Nvidia компанія TSMC заявила, що не очікує значного негативного впливу тайфуну на свою операційну діяльність, оскільки заводи TSMC розташовані вздовж безпечнішого західного узбережжя острова.

Як повідомляв Укрінформ, кількість загиблих унаслідок повеней та зсувів ґрунту в Непалі, викликаних проливними дощами, збільшилася до 217 осіб.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-