Байден обговорив з лідерами G7 можливу відповідь на удар Ірану по Ізраїлю

Байден обговорив з лідерами G7 можливу відповідь на удар Ірану по Ізраїлю

Укрінформ
Президент США Джо Байден і лідери інших країн «Групи семи» скоординували зусилля щодо притягнення Ірану до відповідальності за масований ракетний удар по Ізраїлю.

Про це повідомляє Білий дім, передає Укрінформ.

«Президент Байден взяв участь у телефонних переговорах (лідерів – ред.) G7, щоб обговорити неприйнятну атаку Ірану на Ізраїль, а також скоординувати відповідь на неї, включно з новими санкціями», - поінформували в адміністрації США.

Підкреслюється, що лідери G7 одностайно засудили ракетний удар Ірану по Ізраїлю. При цьому Байден висловив «цілковиту солідарність і підтримку Ізраїлю та його народу, а також підтвердив тверду відданість США безпеці Ізраїлю».

Читайте також: Байден доручив військовим США допомогти Ізраїлю збивати іранські ракети

Речник Держдепартаменту США Метью Міллер на брифінгу в середу повідомив, що перед телефонною розмовою Джо Байдена держсекретар Ентоні Блінкен зв’язався з міністрами закордонних справ Німеччини, Франції, Італії й Великої Британії. Вони обговорили взаємодію з метою спільної відповіді на іранську атаку. Крім того, йшлося про дипломатичні кроки, аби забезпечити стабільність на Близькому Сході.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня Іран запустив по Ізраїлю близько 200 балістичних ракет. За твердженням Корпусу вартових ісламської революції, уперше було застосовано гіперзвукові ракети «Фаттах».

Читайте також: Пентагон не виключає нової атаки Ірану на Ізраїль

Також в Ірані стверджують, нібито 90% запущених ракет уразили цілі в Ізраїлі. Проте ЦАХАЛ заявив, що більшість іранських ракет були перехоплені силами ППО.

Фото: X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-