Штати відреагували на рішення Ізраїлю оголосити Гутерреша персоною нон грата

Штати відреагували на рішення Ізраїлю оголосити Гутерреша персоною нон грата

Укрінформ
У Державному департаменті США не вважають продуктивним кроком заяву глави МЗС Ізраїлю щодо оголошення генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша персоною нон грата.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми не думаємо, що це є продуктивним кроком», - зауважив представник Держдепу.

За його словами, ООН виконує «неймовірно важливу роботу» в Газі та регіоні в цілому, а також відіграє вагому роль у забезпеченні безпеки й стабільності.

«Тому, на нашу думку, важливо, щоб Ізраїль міг співпрацювати з ООН», - зазначив речник зовнішньополітичного відомства США.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Ізраїлю в середу оголосив генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша персоною нон грата в Ізраїлі. Він пояснив це рішення тим, що генсек ООН не засудив однозначно жахливий напад Ірану на Ізраїль, як це зробили майже всі країни світу.

Пізніше Гуттереш виступив із заявою, яка засуджує дії Ірану.

Читайте також: Байден обговорив з лідерами G7 можливу відповідь на удар Ірану по Ізраїлю

1 жовтня Іран випустив по Ізраїлю близько 200 балістичних ракет.За твердженням Корпусу вартових ісламської революції, уперше було застосовано гіперзвукові ракети «Фаттах».

В Ірані заявили, що нібито 90% ракет успішно уразили цілі в Ізраїлі. Проте ЦАХАЛ стверджує, що більшість іранських ракет були перехоплені силами ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-