ЦРУ почало онлайн-пошук інформаторів у Китаї, Ірані та Північній Кореї - ЗМІ

ЦРУ почало онлайн-пошук інформаторів у Китаї, Ірані та Північній Кореї - ЗМІ

Укрінформ
Центральне розвідувальне управління США розпочало кампанію з онлайн-вербування інформаторів у Китаї, Ірані та Північній Кореї.

Про це з посиланням на неназваного представника ЦРУ повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначається, відомство опублікувало у своїх акаунтах у соцмережах X, Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn та в YouTube відеоінструкції китайською, фарсі та корейською мовами про те, як зацікавленим особам безпечно зв’язатися з агентством.

Опубліковані відео, приміром у YouTube, не мають звуку і містять лише письмові інструкції, в яких людям рекомендується зв’язуватися з ЦРУ через офіційний сайт, використовуючи надійні зашифровані віртуальні приватні мережі (VPN) або створений для анонімності в Інтернеті браузер TOR.

«Наші зусилля на цьому терені були успішними в Росії, і ми хочемо пересвідчитися, що люди в інших авторитарних режимах знають, що ми відкриті для співпраці», - сказав представник розвідки.

Він додав, що ЦРУ таким чином адаптується до посилення глобального стеження та державних репресій у країнах із автократичними режимами.

Зазначається, що однією з головних причин, що спонукала агентство до активного пошуку інформаторів у Китаї, Ірані та Північній Кореї, є пряма чи опосередкована підтримка урядами цих країн російської агресії проти України.

Речник посольства Китаю у США Лю Пенгу, коментуючи нову акцію ЦРУ, звинуватив Сполучені Штати у веденні організованої та систематичної кампанії дезінформації проти Китаю і заявив, що будь-які спроби вбити клин між китайським народом та правлячою Компартією зазнають поразки.

Читайте також: Росія використовує Мексику як центр шпигунства за США - NBС News

Росію, Китай, Іран і Північну Корею в американській розвідувальній спільноті визначають як «важкі цілі» (hard targets) – країни, у владі яких важко знайти інформаторів.

ЦРУ та британська розвідка МІ6 у 2022 році почали шукати інформаторів у Росії онлайн, розмістивши на своїх сторінках у соцмережах російськомовні тексти та відеоролики про те, як безпечно зв’язатися з ними росіянам, які виступають проти путінського режиму та розв'язаної РФ війни в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, директор ЦРУ Вільям Бернс вважає, що західні лідери не повинні бути залякані погрозами Кремля про ядерну ескалацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-