Трюдо закликав канадців евакуюватися з Лівану

Трюдо закликав канадців евакуюватися з Лівану

Укрінформ
Премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо закликав громадян, які залишаються у Лівані, виїжджати з країни на тлі напруги між кількома країнами в регіоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«У нас все ще є місця в літаках, організованих Канадою. Ми закликаємо всіх канадців сісти в ці літаки та залишити Ліван, поки вони можуть це зробити», - сказав Трюдо.

Уже тисяча громадян Канади змогли виїхати з Лівану.

Близько 6 000 громадян Канади повідомили про намір виїхати з Лівану, ще 2 500 людей можуть зробити те саме впродовж цих вихідних.

Додаткові евакуаційні рейси заплановані на понеділок і вівторок.

Канада, коли ці евакуаційні рейси не заповнені її громадянами, пропонує місця людям з Австралії, Нової Зеландії, Сполучених Штатів і деяких європейських країн.

Зазначається, що Ізраїль розширив удари по Лівану останніми тижнями після майже року перестрілки з ліванським збройним угрупованням «Хезболла», яке підтримується Іраном.

Читайте також: Нідерланди евакуювали з Лівану понад 100 своїх громадян

Бойові дії в основному обмежувалися ізраїльсько-ліванською прикордонною територією і відбувалися паралельно з війною Ізраїлю в Газі проти «ХАМАСу», яка триває вже майже рік.

Трюдо сказав, що необхідне негайне припинення вогню як з боку «Хезболли», так і з боку Ізраїлю, щоб можна було стабілізувати ситуацію і знову почати виконувати резолюції ООН.

Як повідомляв Укрінформ, премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Ізраїль може застосовувати своє право на самооборону, але має робити все можливе для уникнення ширшої війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-