Хакери перервали онлайн-мовлення телеканалів російського холдингу ВДТРК - ЗМІ

Хакери перервали онлайн-мовлення телеканалів російського холдингу ВДТРК - ЗМІ

Укрінформ
Онлайн-мовлення та внутрішні сервіси російського пропагандистського державного медіахолдингу ВДТРК перестали працювати через хакерську атаку.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Російські ЗМІ з посиланням на джерела стверджують, що проблема дуже серйозна, і відновлення займе багато часу. Наразі у ВДТРК немає навіть інтернету та телефонії. З серверів стерто все, включаючи резервні копії.

Російський журналіст Олександр Плющов, який мешкає в еміграції, зазначає: «Весь новинний комплекс "Росії 1" на Ямському полі з 05:00 ранку не працює. Полетів центральний контролер і всі сервери. Випускні бригади виїхали на Шаболовку (головний центр мовлення у Москві до відкриття у 1967 році телецентру "Останкіно", - ред.)».

Під час спроби ввімкнути федеральний телеканал "Росія 1" у частини користувачів з'являється повідомлення про "мережеву помилку". При цьому цифрове телемовлення працює без перебоїв.

Технічні проблеми виникли і на сайтах регіональних телекомпаній, що належать до ВДТРК.

На сайті Downdetector.ru, який фіксує збої, користувачі масово скаржаться також і на мовчання в ефірі радіо "Вісті ФМ".

ВДТРК підтвердила "безпрецедентну атаку хакерів" на свої онлайн-сервіси. При цьому у пресслужбі стверджують, що роботі медіахолдингу "не завдано істотної шкоди" і "все працює в штатному режимі". Фахівці холдингу усувають наслідки "шкідливого втручання", йдеться у повідомленні.

Читайте також: Альфа-банк, «Ростелеком» і не лише: хакери ГУР атакували фінсектор РФ - джерело

До холдингу ВДТРК входять федеральні канали "Росія 1", "Росія -24", "Росія Культура"; понад 80 регіональних телерадіокомпаній, які ведуть мовлення в усіх суб'єктах Росії; цілодобовий інформаційний канал "Росія 24"; телеканал "РТР-Планета", що здійснює мовлення за кордоном; п'ять радіостанцій: "Радіо Росії", "Маяк", "Культура", "Вісті ФМ", "Юність".

Як повідомлялося, французьке інформаційне агентство Agence France-Presse (AFP) заявило 28 вересня, що зазнало кібератаки напередодні. За повідомленнями ЗМІ, відповідальність за атаку взяли на себе проросійські хакери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-