Кім Чен Ин заявив, що КНДР не має наміру нападати на Південну Корею

Кім Чен Ин заявив, що КНДР не має наміру нападати на Південну Корею

Укрінформ
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що його країна не зацікавлена в силовому об’єднанні Корейського півострова і не має наміру нападати на сусідню Південну Корею.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap.

«Ми не маємо наміру нападати на Республіку Корея. Раніше у нас багато говорилося про якесь звільнення Півдня, навіть розмірковували про силове об’єднання. Нині ж у цьому немає жодної зацікавленості», - сказав Кім під час відвідання Університет національної оборони в столиці країни.

За його словами, Пхеньян ще на початку року оголосив курс, який передбачає фактичне визнання існування двох держав і відмову від усіх планів об’єднання Півночі та Півдня в одну країну.

«Але проблема в тому, що вони від нас не можуть відстати. Мабуть, у Сеулі немає настільки великої людини, яка б змогла впоратися з таким простим завданням – не чіплятися до нас постійно і не вихвалятися силою», - додав Кім.

Читайте також: КНДР вдруге за три дні запустила повітряні кулі зі сміттям у бік Південної Кореї

Він повторив, що навіть найбільший в історії полководець не здатний придумати спосіб подолати прірву між військовими потенціалами ядерної та неядерної держав і вчергове пригрозив ворогам ядерним ударом при їх спробі напасти на КНДР.

«Уся військова міць буде використана без вагань, якщо вороги спробують застосувати силу проти нашої країни, і використання ядерної зброї не буде виключатися», – наголосив північнокорейський диктатор.

Читайте також: КНДР пригрозила НАТО «трагічними наслідками» за критику її військової співпраці з Росією

Як повідомляв Укрінформ, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що його країна без вагань застосує всі наявні наступальні сили, включаючи ядерну зброю, якщо ворог спробує зазіхнути на її суверенітет.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-