Україна буде у центрі уваги саміту 17-18 жовтня - Угорське головування в ЄС

Україна буде у центрі уваги саміту 17-18 жовтня - Угорське головування в ЄС

Укрінформ
Розвиток подій в Україні та продовження допомоги ЄС у її боротьбі проти російської агресії залишаються пріоритетними питаннями у порядку денному засідання Європейської ради, що відбудеться у Брюсселі наступного тижня.

Про це сьогодні у Страсбурзі під час виступу на пленарному засіданні Європарламенту, яке було присвячено підготовці до зустрічі Європейської ради 17-18 жовтня, заявив міністр з європейських справ в уряді Угорщини Янош Бока, який представляє ротаційне Угорське головування в ЄС, передає кореспондент Укрінформу.

«Україна залишається вищим пріоритетом для Європейської ради. Як очікується, лідери оглянуть розвиток ситуації на місцях, а також продовження підтримки від ЄС. Вони оцінять прогрес у наданні військової допомоги для України, у розвиток попередніх рішень та з огляду на розвиток ситуації на лінії фронту», - зазначив угорський урядовець.

За його словами, ще одним ключовим питанням під час зустрічі європейських лідерів буде ситуація на Близькому Сході, в контексті сумної річниці варварської терористичної атаки, що була здійснена проти Ізраїлю рік тому, та з урахуванням того, що частина заручників та загиблих досі перебувають у руках Хамасу.

Читайте також: Україна має отримати €35 мільярдів нового кредиту ЄС до кінця року - Єврокомісія

«Війна у Газі триває більше року, і вже спричинила гуманітарну катастрофу. Нещодавня ескалація насильства в Лівані та поточна ескалація з Іраном демонструють, наскільки важливим є пошук стійких рішень для безпеки та стабільності в цьому регіону», - сказав Янош Бока.

Він зауважив, що у зовнішньополітичному блоці Європейська рада також розгляне розвиток подій навколо парламентських виборів у Грузії та конституційного референдуму й президентських виборів у Молдові. Лідери обговорять також ситуацію у Венесуелі та в Судані.

Серед інших питань саміту ЄС, як очікується, будуть спільні підходи до політики у сфері міграції, забезпечення економічної конкурентоспроможності ЄС у контексті підготовки до неформальної зустрічі Європейської ради у Будапешті 8-го листопада поточного року.

Як повідомлялося, 17-18 жовтня у Брюсселі відбудеться зустріч Європейської ради, одним з головних питань якої буде продовження політичної, економічної та військової підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-