У будь-якій війні сторона, на яку напали, завжди піднімалась і перемагала - посол Японії

У будь-якій війні сторона, на яку напали, завжди піднімалась і перемагала - посол Японії

Ексклюзив
Укрінформ
У світовій історії жодна агресивна війна не була остаточно переможною, натомість сторона, на яку напали, завжди піднімалася та перемагала.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда, який завершує свою дипломатичну місію.

«Як свідчить історія людства, жодна агресивна війна ніколи не була остаточно переможною. Хоч скільки б часу вона тривала, сторона, на яку напали, завжди піднімалася і здобувала остаточну перемогу», – заявив дипломат.

Коментуючи ситуацію на полі бою у нинішній російсько-українській війні, він наголосив передусім на тому, що головна мета країни-агресора – знищення України як незалежної і суверенної держави – провалилася. Водночас, зосереджуючись на щоденних бойових діях на фронті, випускається з поля зору загальна картина, і через це країни - партнери і друзі України "можуть ухвалювати хибні політичні рішення", зауважив посол Японії.

На його думку, ситуація на фронті дуже динамічна.

Читайте також: Заступник міністра оборони обговорив із послом Японії участь у коаліції з розмінування і ІТ-коаліції

"Якщо розглядати цю боротьбу в цілому, то на сьогоднішній момент вона все ще перебуває в русі, й поки що невідомо, яка сторона і яким чином урешті-решт переможе у цій наземній війні. Але це не означає, що бойові дії зайшли в глухий кут, а лінія фронту не рухається... Насправді бойові дії відбуваються надзвичайно динамічно, й обидві сторони запекло атакують і обороняються, змінюючи наступальні та оборонні позиції залежно від місць бойових дій", - заявив він.

На переконання посла, визначальним фактором для майбутнього результату війни буде моральний дух народів з обох сторін.

"Крім того, важливими є питання озброєння, боєприпасів та мобілізації, оскільки багато солдатів загинули або були поранені. Це має істотне значення для обох сторін. Я не вдаватимусь у деталі, але в Росії вже з'являються негаразди у багатьох сферах, причому більші, ніж багато хто думає", – зазначив Мацуда.

Водночас, додав він, в українському суспільстві відчувається певна втома, оскільки війна триває вже третій рік, і на це теж потрібно звернути увагу.

Як повідомляв Укрінформ, новий прем'єр-міністр Японії Шіґеру Ішіба заявив, що Японія продовжуватиме підтримку України та рішучі санкції проти Росії, оскільки її агресія досі триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-