Ураган «Мілтон» залишив без світла понад 2,8 мільйона будівель у Флориді, є загиблі

Ураган «Мілтон» залишив без світла понад 2,8 мільйона будівель у Флориді, є загиблі

Укрінформ
Ураган «Мілтон» знеструмив значну частину штату Флорида, і станом на ранок четверга понад 2,8 мільйона будинків і підприємств залишаються без світла.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Близько 125 будинків було зруйновано ще до того, як ураган вийшов на берег, багато з них були пересувними будинками в громадах для людей похилого віку, повідомив директор Департаменту з питань надзвичайних ситуацій Флориди Кевін Гатрі.

Приблизно через 90 хвилин після виходу на сушу «Мілтон» був понижений до шторму 2-ї категорії. На початок четверга ураган визначався 1 категорією з максимальною швидкістю вітру близько 145 км/год.

Сильні дощі, викликані ураганом, можуть спричинити повені на річках і озерах в глибині країни, оскільки «Мілтон» перетинає півострів Флорида, і врешті-решт вийде в Атлантичний океан у четвер.

«Ми втратили кілька життів», — сказав місцевому телеканалу WPBF News шериф округу Сент-Люсі Кіт Пірсон, хоча він не сказав, скільки людей загинуло.

За повідомленням ABC News, щонайменше п'ятеро людей були доставлені до місцевих лікарень після того, як у середу численні торнадо завдали шкоди частинам округу Палм-Біч, штат Флорида.

Читайте також: Ураган і вибори: це не бажання уникнути рішення щодо України, Байден не міг вчинити інакше

За даними GasBuddy, в середу вдень через ураган на понад 60% заправок у містах Тампа і Санкт-Петербург не було бензину. В Санкт-Петербурзі випало понад 41 сантиметр опадів, що змусило Національну метеорологічну службу попередити про раптові повені в цьому регіоні, а також в інших частинах західної і центральної Флориди. В місті також стався прорив водопроводу, який призвів до відключення водопостачання в місті.

Як повідомляв Укрінформ, ураган «Мілтон» досягнув узбережжя поблизу містечка Сієста-Кі американського штату Флорида зі швидкістю понад 190 км на годину.

Фото: Chris Urso/Tampa Bay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-