Прем'єр Румунії відповів на заяви Захарової про «прагнення Бухареста анексувати Молдову»

Прем'єр Румунії відповів на заяви Захарової про «прагнення Бухареста анексувати Молдову»

Укрінформ
Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку відповів у четвер на звинувачення речниці російського МЗС Марії Захарової, яка заявила, що «Бухарест прагне анексувати Молдову».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Romania Journal.

«Румунія залишається стійким прихильником Республіки Молдова та її європейського майбутнього і продовжуватиме підтримувати громадян та владу в Кишиневі для досягнення поставлених цілей у цьому відношенні. З агресивною пропагандою Росії, яка спотворює історичні дані та ігнорує сучасні реалії, необхідно боротися всіма засобами, щоб досягти мети щодо інтеграції Республіки Молдова в Європейський Союз», - заявив Чолаку.

Він додав, що російська влада відчайдушно намагається змінити європейський шлях Республіки Молдова, поширюючи фейкові новини.

«Я закликаю всіх лідерів у Кишиневі не лякатися таких дій. Румунія стоїть пліч-о-пліч із Республікою Молдова у процесі здійснення її європейської мрії», - сказав Чолаку.

Читайте також: Кремль продовжує активно розганяти фейки про «звірства» українських військових на Курщині - ЦПД

Глава уряду зазначив, що разом з іншими державами-членами ЄС, Румунія продовжуватиме підтримувати Молдову в її здатності протистояти агресивним гібридним атакам, з якими вона стикається з боку Російської Федерації.

Минулого тижня Чолаку перебував з офіційним візитом у Кишиневі, де зустрівся з президентом Молдови Маєю Санду, і обговорив з нею європейський шлях сусідньої країни.

10 жовтня речниця МЗС Росії Марія Захарова висунула нову серію звинувачень на адресу керівництва Молдови і звинуватила Румунію в прагненні «анексувати» Молдову.

Як повідомлялось, Міністерство закордонних справ та євроінтеграції засудило заяву представниці МЗС РФ Марії Захарової про те, що Молдова нібито «перетворюється на придаток київського режиму».

Фото: PSD Romania

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-