США розгорнуть в Ізраїлі протиракетний комплекс THAAD

США розгорнуть в Ізраїлі протиракетний комплекс THAAD

Укрінформ
Сполучені Штати розгорнуть протиракетний комплекс THAAD в Ізраїлі з американським екіпажем.

Про це повідомляється у пресрелізі на сайті Пентагону, передає Укрінформ.

«За дорученням президента (Джо Байдена – ред.) міністр (оборони США Ллойд – ред.) Остін санкціонував розгортання в Ізраїлі батареї THAAD і відповідного екіпажу американських військовослужбовців для посилення ізраїльської протиповітряної оборони після безпрецедентних атак Ірану на Ізраїль 13 квітня і повторно 1 жовтня», – йдеться у заяві речника Пентагону генерал-майора Пета Райдера.

Зазначається, що батарея THAAD доповнить інтегровану систему ППО Ізраїлю.

«Ці дії підкреслюють непохитну прихильність Сполучених Штатів до захисту Ізраїлю та американців в Ізраїлі від будь-яких подальших атак балістичних ракет з боку Ірану. Це частина ширших змін, які американські військові внесли останніми місяцями, щоб підтримати оборону Ізраїлю і захистити американців від атак Ірану і пов'язаних з Іраном воєнізованих формувань», – йдеться в заяві.

У Пентагоні зауважили, що це не вперше, коли США розміщують батарею THAAD у регіоні. Торік після терактів 7 жовтня Байден розпорядився розмістити батарею THAAD на Близькому Сході, щоб захистити американські війська.

Читайте також: Байден і Нетаньягу мали «продуктивну розмову» щодо відповіді на атаку Ірану - Білий дім

Раніше, у 2019 році, США розмістили батарею THAAD в Ізраїлі для проведення навчань.

Як повідомляв Укрінформ, з Ірану по території Ізраїлю увечері 1 жовтня було випущено 180 балістичних ракет, по всій країні лунали сирени повітряної тривоги.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що завдати удару Ірану у відповідь на ракетну атаку є обов’язком його країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-