Австрійська спецслужба підозрює швейцарця у серії погроз про замінування

Австрійська спецслужба підозрює швейцарця у серії погроз про замінування

Укрінформ
Управління державної безпеки та розвідки (DSN) Австрії підозрює 20-річного громадянина Швейцарії у відправленні електронних листів з повідомленнями про замінування об’єктів в Австрії.

Про це повідомляє APA, передає Укрінформ.

"Управління державної безпеки та розвідки (DSN) у співпраці з відповідними державними установами встановило місцезнаходження 20-річного громадянина Швейцарії, який вважається підозрюваним у скоєнні злочину", - йдеться у публікації.

Стосовно підозрюваного видано європейський ордер на арешт, який передано швейцарській владі для розгляду та виконання.

Загалом з 30 вересня австрійські правоохоронці розслідують 27 анонімних погроз про замінування об'єктів по всій країні, які надійшли на електронну пошту. Передусім вони стосувалися залізничних вокзалів, шкіл і торговельних центрів. У ряді випадків проводилась евакуація людей.

Читайте також: Посольство України в Австрії знову отримало повідомлення про можливе мінування

За даними Австрійської федеральної залізниці, перші п'ять повідомлень про замінування залізничних вокзалів вплинули на 450 рейсів і зачепили тисячі пасажирів. Залізничне сполучення переривалося приблизно на вісім годин.

Як повідомляв Укрінформ, з кінця вересня поліція Австрії отримала серію анонімних погроз про замінування, передусім вокзалів.

27 вересня посольство України в Австрії тимчасово призупиняло роботу через повідомлення про замінування. Під час огляду вибухових пристроїв виявлено не було, однак з метою запобігання потенційним ризикам австрійська поліція порадила утриматися від відвідування посольства протягом дня.

14 жовтня посольство України в Республіці Австрія знову отримало повідомлення про нібито мінування будівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-