Британія ввела санкції проти Ірану після атаки на Ізраїль

Британія ввела санкції проти Ірану після атаки на Ізраїль

Укрінформ
Велика Британія у понеділок оголосила санкції проти іранських фізичних і юридичних осіб за «небезпечну та дестабілізуючу» діяльність Ірану на Близькому Сході.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі на урядовому сайті Сполученого Королівства.

Нові санкції спрямовані проти семи високопосадовців іранської армії, Військово-повітряних сил Ірану та двох організацій, пов’язаних із розробкою іранських балістичних і крилатих ракет.

У пресрелізі зазначається, що під обмеження Британії потрапили, зокрема, головнокомандувач армії Ірану Абдолрахім Мусаві, командувач іранських ВПС Хамід Вахеді та начальник розвідки Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) Мохаммад Каземі. Зокрема проти них та інших чотирьох осіб буде застосовано заборону на в’їзд до Британії та заморожування активів.

Іранське космічне агентство, яке розробляє технології космічних ракет-носіїв, які застосовують у розробці балістичних ракет, також потрапило під нові санкції Великої Британії.

Читайте також: ЄС розширив санкції проти Ірану за постачання ракет для Росії

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня Армія оборони Ізраїлю заявила, що Іран увечері атакував Ізраїль балістичними ракетами. Пізніше стало відомо, що під час атаки Іран випустив 180 балістичних ракет.

9 жовтня міністр оборони Йоав Галлант заявив, що удар Ізраїлю по Ірану у відповідь на його атаку тижнем раніше буде «смертоносним, точним і несподіваним».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-