У РФ французького політолога засудили до трьох років в'язниці за «збирання військових даних»

У РФ французького політолога засудили до трьох років в'язниці за «збирання військових даних»

Укрінформ
Суд у Москві засудив французького політолога Лорана Вінатьє до трьох років ув'язнення у справі про збирання військових даних без реєстрації статусу «іноземного агента».

Про це повідомляє Медіазона, передає Укрінформ.

Суд дійшов висновку, що громадянин Франції займався збиранням військової інформації, а тому мав сам заявити про себе як про «іноземного агента» до Мін'юсту Росії. Француза звинуватили в тому, що він зустрічався з трьома росіянами і збирав відомості «про мобілізацію, бойову підготовку військ», а також про політичну обстановку, які можуть бути використані проти безпеки Росії.

Вінатьє був затриманий 7 червня і тоді ж визнав провину після «розмови зі слідчим». На його прохання справу розглядали в особливому порядку — тобто без подання доказів.

У суді політолог нагадав, що має на утриманні двох неповнолітніх дітей, 18-річну дочку та літніх батьків. Він наполягав на любові до Росії, наголошував, що його дружина і друзі – росіяни.

Читайте також: У Росії українську журналістку Яніну Соколову заочно засудили до 8 років

В останньому слові Вінатьє кілька разів вибачився перед Росією за те, що не дотримався закону.

Його адвокати просили призначити Вінатьє штраф.

Як повідомляв Укрінформ, громадянин Франції Вінатьє є співробітником швейцарської неурядової організації "Центр гуманітарного діалогу". Пізніше Замоскворецький районний суд Москви заарештував майно Вінатьє.

Президент Франції Еммануель Макрон, говорячи про затримання свого співгромадянина, заявив, що той не працював на французькі спецслужби чи інші організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-