США розглядають можливість обмеження експорту ШІ-чипів до країн Перської затоки - Bloomberg

США розглядають можливість обмеження експорту ШІ-чипів до країн Перської затоки - Bloomberg

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість обмеження продажів ШІ-чипів від американських компаній до певних країн.

Про це Bloomberg повідомили ознайомлені з цим питанням джерела, передає Укрінформ.

За словами співрозмовників, в інтересах національної безпеки США обмеження розглядають для країн Перської затоки, які цікавляться центрами обробки даних ШІ і мають фінансові можливості для розвитку ШІ.

Зазначається, що обговорення перебуває на ранній стадії і ця ідея набула популярності в останні тижні.

Встановлення лімітів для окремих країн посилить обмеження, які спочатку були спрямовані на амбіції Китаю в галузі штучного інтелекту. Адміністрація Байдена вже обмежила поставки ШІ-чипів таких компаній, як Nvidia і AMD, у понад 40 країн Близького Сходу, Африки та Азії через побоювання, що їхня продукція може бути перенаправлена до Китаю. Згідно з новими правилами поставок, американські чиновники перевірятимуть і попередньо схвалюватимуть конкретних клієнтів на основі зобов'язань з безпеки, взятих на себе як компаніями, так і їхніми національними урядами.

Читайте також: TSMC і Samsung ведуть перемовини з ОАЕ про будівництву «мегазаводів» із виробництва чипів - ЗМІ

Крім того, деякі американські чиновники почали розглядати ліцензії на експорт напівпровідників, зокрема чіпів Nvidia, як важіль впливу для досягнення дипломатичних цілей.

Як зазначає видання, чипи Nvidia є золотим стандартом для операторів центрів обробки даних, що робить компанію найціннішим виробником чипів у світі і найбільшим отримувачем вигоди від розвитку ШІ.

Як повідомляв Укрінформ, у березні уряд Сполучених Штатів посилив контроль за експортом до Китаю чипів штучного інтелекту (ШІ) та обладнання для їх виготовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-