Мінфін США викрив фіктивну благодійну організацію, яка фінансує тероризм проти Ізраїлю

Мінфін США викрив фіктивну благодійну організацію, яка фінансує тероризм проти Ізраїлю

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів оголосив про визнання мережі Samidoun фіктивною організацією, яка під виглядом благодійності збирала кошти для фінансування терористів, залучених у конфлікті проти Ізраїлю.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC спільно з Канадою визнав Мережу солідарності палестинських в’язнів Samidoun фіктивною благодійною організацією, яка здійснює міжнародний збір коштів для терористичного угруповання "Народний фронт визволення Палестини (PFLP)"», - зазначається в повідомленні.

Також зауважується, що PFLP була визнана Держдепартаментом США терористичною організацією глобального масштабу. При цьому вона використовувала Samidoun для збору коштів як у Європі, так і в Північній Америці.

Читайте також: Берлін гальмував поставки зброї Ізраїлю - ЗМІ

Мінфін США також запровадив санкції проти одного з керівників Samidoun, Халеда Бараката, який організовував міжнародний збір коштів.

«Такі організації, як Samidoun, маскуються під благодійників та заявляють, що забезпечують гуманітарну підтримку тим, хто її потребує, однак насправді перенаправляють кошти на підтримку терористичних угруповань», - заявив у цьому зв’язку в.о. заступника міністра фінансів США з питань протидії тероризму та фінансової розвідки Бредлі Сміт.

Читайте також: Ізраїльські військові закрили телеканал Al Jazeera на Західному березі річки Йордан

Як повідомлялося, «Народний фронт визволення Палестини» є терористичним угрупованням, яке діє в Газі та на Західному березі. Перші санкції проти нього були запроваджені ще в 1997 році. Угруповання відігравало активну роль під час масштабного терористичного нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня минулого року.

Фото: CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-