Остін говоритиме про Україну на міністерських зустрічах НАТО і G7 - Пентагон

Остін говоритиме про Україну на міністерських зустрічах НАТО і G7 - Пентагон

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін цього тижня відправиться до Європи для участі, зокрема, в міністерських зустрічах НАТО та G7, де говоритиме про подальшу підтримку України.

Про це заявила в вівторок заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Завтра (в середу – ред.) міністр Остін відправиться до Брюсселя, де перебуватиме впродовж 16-18 жовтня, щоби взяти участь у серії багатосторонніх зустрічей, у тому числі на рівні міністрів оборони НАТО та міністрів країн, що входять до Глобальної коаліції перемоги над ІДІЛ»,- зауважила представниця Пентагону.

Вона підкреслила, що в Брюсселі йтиметься про зміцнення позицій колективної оборони НАТО, адаптацію коаліції анти-ІДІЛ до актуальних загроз, «а також про посилення військової підтримки України».

Читайте також: Пентагон про навчання Китаю: США впевнені у своїх силах в Індо-Тихоокеанському регіоні

Після цього глава Пентагону відправиться до Неаполя (Італія), щоби взяти участь у зустрічі на рівні міністрів оборони країн G7, запланованої на 19 жовтня. За словами Сінгх, дискусії зосереджуватимуться, зокрема, на «забезпеченні подальшої військової допомоги Україні», а також на інших глобальних питаннях.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня в Німеччині мало відбутися засідання Контактної групи з питань борони України на рівні лідерів держав під головуванням президента США Джо Байдена. Однак через ураган Мілтон, який обрушився на штат Флорида, цей захід був відкладений.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-