Папа Римський опублікує свої перші мемуари у січні

Папа Римський опублікує свої перші мемуари у січні

Укрінформ
Папа Римський Франциск опублікує у січні свої мемуари під назвою «Надія». Це буде перша автобіографічна книга понтифіка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian із посиланням на видавництво Penguin Random House (PRH).

Папа Римський працював над книгою «Надія» разом із італійським видавцем Карло Муссо упродовж шести років. Спочатку планувалося оприлюднити мемуари після смерті понтифікат, однак згодом вирішили приурочити публікацію книги до ювілейного Святого року, який відбувається у Католицькій церкві кожні 25 років.

«Надія» розповість історію життя Папи Франциска – про його італійського походження та еміграції предків до Латинської Америки, дитинство, юність, вибір покликання і доросле життя. Текст мемуарів охоплюватиме весь період папства Франциска аж до сьогодення.

Читайте також: Патріарх Варфоломій: Ми з Папою Франциском одностайні у засудженні війни в Україні

«Книга мого життя – це історія шляху надії, шляху, який я не можу відокремити від шляху моєї родини, мого народу, всього народу Божого. На кожній сторінці, у кожному уривку, це також книга тих, хто подорожував зі мною; тих, хто прийшов раніше; тих, хто прийде потім», – сказав понтифік.

Мемуари також міститимуть добірку раніше неопублікованих фотографій. Книга «Надія», яку видаватимуть у Великій Британії, побачить світ 14 січня 2025 року.

Читайте також: Ватикан в ООН закликав до загального роззброєння

Як повідомляв Укрінформ, мемуари колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона Unleashed, які надійшли у продаж минулого тижня, стали бестселером - за цей час придбано 42,5 тисячі примірників.

Фото: vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-