У Польщі засудили українця за підбурювання до шпигунства на користь РФ

У Польщі засудили українця за підбурювання до шпигунства на користь РФ

Укрінформ
Окружний суд у Любліні засудив 26-річного громадянина України Олександра Д. до двох років і восьми місяців позбавлення волі за провокацію та підбурювання громадянина Польщі до участі в діяльності іноземної розвідки проти РП.

Про це повідомила Національна прокуратура Польщі, передає Укрінформ.

Як зазначається, вирок в його справі суд прийняв 27 вересня цього року.

Громадянина України було затримано 9 березня цього року. За клопотанням прокуратури Люблін-Захід районний суд у Любліні обрав йому запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту.

В обвинувальному акті від 28 травня 2024 року прокурор висунув обвинувачення, що з метою порушення кримінальної справи щодо встановленої особи, яка була одним із організаторів протесту перевізників на польсько-українському кордоні наприкінці 2023 року, підсудний заохочував її надіслати фотографії військової техніки, яка прямує в Україну в межах західної допомоги. В обмін на цю інформацію він пропонував винагороду 15 тис. євро. Йому також висунули звинувачення щодо надсилання погроз на адресу цієї ж особи.

Читайте також: У Бельгії через загрозу саботажу й шпигунства підвищили заходи безпеки у військових казармах

Як зазначається, під час розгляду справи в суді зловмисник примирився зі спровокованою особою, яка прийняла вибачення від обвинуваченого. Суд не сумнівався у винуватості підсудного, але з огляду на наявні обставини справи пом’якшив йому покарання.

Читайте також: У Польщі засудили українця і білоруса за шпигунство і підготовку диверсій в інтересах Росії

Слідство у цій справі вів прокурор Люблінського відділу боротьби з організованою злочинністю та корупцією Національної прокуратури в Любліні разом із співробітниками Агенції внутрішньої безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-