США разом із союзниками вивчають ситуацію щодо військових КНДР у Росії - Кірбі

США разом із союзниками вивчають ситуацію щодо військових КНДР у Росії - Кірбі

Укрінформ
Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами вивчають повідомлення про можливе перекидання північнокорейських військових до Росії з метою їх потенційного залучення у війну РФ проти України.

Про це повідомив у понеділок під час онлайн-брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми, безумовно, продовжуємо вивчати ці повідомлення, і ми спілкуємося з нашими союзниками й партнерами про те, що бачать вони», - зауважив представник адміністрації США.

Він зазначив, що впродовж ближчих днів Сполучені Штати оприлюднять інформацію про це.

Водночас Кірбі підкреслив, що це знову вказує на те, в якому відчаї перебуває Путін, а також наскільки зростає рівень ізоляції навколо його режиму, що він змушений звертатися по допомогу в КНДР. Радник Байдена зауважив, що росіяни останнім часом втрачають на полі бою понад 1,2 тисячі військових щодня вбитими й пораненими. І це, за його словами, є історичною кількістю.

Читайте також: Прапора КНДР на Покровському напрямку не виявили - ЦПД

«Я думаю, це все демонструє й доводить, що Путін стає дедалі більш відчайдушним і більш ізольованим на світовій арені», - підкреслив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Національна служба розвідки Південної Кореї заявила, що режим КНДР вирішив відправити 12 тисяч військових для підтримки РФ у війні проти України. Йдеться про чотири бригади вояків, зокрема спецпризначенців.

Міністерство закордонних справ Південної Кореї викликало в понеділок російського посла у Сеулі, щоб висловити жаль з приводу відправки Північною Кореєю своїх солдатів для ведення війни Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-