У Молдові визначили, хто модеруватиме дебати між Санду та Стояногло

У Молдові визначили, хто модеруватиме дебати між Санду та Стояногло

Укрінформ
Штаби двох кандидатів у президенти Молдови Маї Санду та Олександра Стояногло, які вийшли у другий тур виборів, обговорюють умови проведення телевізійних дебатів та визначилися з їх модератором.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

Передвиборний штаб кандидата від Партії соціалістів Олександра Стояногло визначився з телеведучим, який виступить модератором на дебатах з чинним президентом Маєю Санду.

Очільник кабінету чинного президента Адріан Белуцел розповів, що команда Стояногло запропонувала модерувати дебати журналісту та телеведучому Георге Гонце.

Читайте також: Вибори та референдум у Молдові були добре організованими та конкурентними - міжнародні спостерігачі

За словами Белуцела, дебати можуть відбутися 24 або 25 жовтня.

«Наша команда запропонувала організувати дебати у студії національного телебачення, проте представники опонента відмовилися від цієї ідеї та запропонували провести їх поза телеканалами. Ми погодились. Згодом ми запропонували незалежного модератора — експерта, якого ми погодимо з представниками громадянського суспільства. Вони запропонували залучити двох модераторів, і ми погодилися — немає значення, чи буде один, два чи три модератори. Важливе саме проведення дебатів, а не те, хто їх вестиме. Їхня команда спочатку запропонувала журналіста з Realitatea TV, з чим ми погодилися. Пізніше вони передумали та запропонували Георге Гонце на роль модератора», - сказав Белуцел.

Очільник кабінету Маї Санду зазначив, що «неправильно залучати двох модераторів». Не буває наших та ваших модераторів. Але ми приймаємо їхні умови. Ми переконані, що громадянам якнайшвидше потрібні дебати, і їхнє проведення важливіше, ніж умови їхньої організації», — додав Белуцел.

Читайте також: Перемога проєвропейських сил у Молдові: хитка, але перемога

Георге Гонце підтвердив, що команда Олександра Стояногло запропонувала йому стати модератором на майбутніх дебатах.

«Так, команда Стояногло зробила мені пропозицію, і я погодився», - сказав ведучий.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія (ЦВК) Молдови опрацювала усі протоколи президентських виборів та референдуму щодо вступу Молдови до ЄС - за внесення європейського вектора до Конституції проголосували 50,46% виборців, а до другого туру проходять Мая Санду та Олександр Стояногло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-