МЗС Естонії звільнило співробітницю посольства через наукову роботу з кремлівськими наративами

МЗС Естонії звільнило співробітницю посольства через наукову роботу з кремлівськими наративами

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Естонії звільнило працівницю посольства у Туреччині, яка написала наукову роботу про націоналізм в Україні, де наводить кремлівські наративи.

Про це повідомляє Postimees, передає Укрінформ.

"Міністерство закордонних справ не вбачає можливості продовжувати співпрацю з автором дослідження, у якому підтримуються погляди Кремля", - йдеться у повідомленні.

Громадянка Естонії Марія Саранцева, яка працювала секретарем візової секції у посольстві Естонії в Анкарі, у березні представила свою наукову роботу в Університеті Хаджі Байрама Велі, у травні виш її затвердив.

Стаття під назвою "Зростання націоналізму в Україні: психоаналітичний підхід Еріха Фромма" була опублікована в науковому журналі Journal of Crises and Political Research ("Журнал кризових та політичних досліджень"), що виходить двічі на рік.

Читайте також: Москва робить ставку на консолідацію протестного електорату в Естонії - експерт

У своїй роботі, що ґрунтується переважно на російських джерелах, Саранцева стверджує, що коріння українського націоналізму - у травмі, спричиненій розпадом СРСР. Вона також називає Революцію гідності 2013-2014 років "держпереворотом", проводить паралелі між сучасною Україною та нацистською Німеччиною (1933 - 1945 рр.), а також називає російське вторгнення 2014 року у Донецьку та Луганську області "відокремленням Луганської та Донецької республік".

Як повідомляв Укрінформ, уряд Естонії виділяє на підтримку України понад 1% ВВП.

Фото: Postimees

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-